25
Σεπτ.
09

Τι ντιβάνι, τι μπαλκόνι

acropolis-at-night-above

Πολλοί μου έλεγαν κατά καιρούς για την παράξενη μαγεία που εξασκεί, τη θετική ενέργεια που εκλύει, την κινητήρια δύναμη που μεταδίδει. Τι σου είναι η συνήθεια του βλέμματος κι η ισχύς των συμβόλων, σκεφτόμουνα.

Στην αρχή, νεόφερτος στο νέο μου κόσμο, τη χάζευα με το τουριστικό μάτι του προνομιούχου, που έχει την τύχη να ξυπνάει και να κοιμάται με τη μορφή της. Τελευταία, βγαίνοντας τα βράδυα στο μπαλκόνι να δροσιστώ, πάντα στο ίδιο στρατηγικό σημείο, εκεί όπου προβάλλει τσίμα-τσίμα μέσα σε μια σούδα που άφησαν οι πολυκατοικίες, άρχισα να το νιώθω κι εγώ. Ώσπου χθες το είδα καθαρά, με τα μάτια μου που λένε!

DSC01433Στα λίγα πρώτα λεπτά που την κοιτάζεις να λάμπει στα φώτα της ράμπας, τα πάντα περνάνε, σαν εξαρτημένο αντανακλαστικό. Απ’ όποια γωνία κι αν τη δεις, αγέρωχη ή στοχαστική, άρτια ή ακρωτηριασμένη, νεκρή ή ζωντανή, κορυφαία ή Πανοπτικό της πόλης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: στη θέα της τα ήθη εξημερώνονται, τα πάθη ημερεύουν, η καρδιά και το μυαλό αλαφραίνει. Υπάρχει πιο άμεση, αποτελεσματική και λαϊκή αστική ψυχοθεραπεία; 

 

 

Advertisements

0 Responses to “Τι ντιβάνι, τι μπαλκόνι”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: